Hardloopverlichting actie

Hardloopverlichting zorgt ervoor dat je gezien wordt.

Iedereen zal de noodzaak van goede verlichting tijdens hardlopen begrijpen, toch zien we nog regelmatig hardlopers slecht verlicht hun ronde maken. Zeker na de zomer maken veel hardlopers hun dagelijkse ronde op hetzelfde tijdstip ook al worden de dagen korter. Het is juist in deze periode dat er regelmatig gevaarlijke situaties ontstaan door het ontbreken van goede hardloopverlichting.

Wellicht is het jou ook weleens overkomen, je loopt je ronde en een auto seint met groot licht naar je. Geen prettige situatie die door veel lopers zelfs als irritant wordt ervaren. Veel hardlopers overschatten de reflectiekleding of hardloopverlichting die ze al dragen.  Met name op onverlichte wegen is goede hardloopverlichting die voor grote zichtbaarheid zorgt van zeer groot belang.

Daarom starten wij bij Hardlooplampje.nl de "Zorg dat je gezien wordt!" actie.  Een moment om jezelf en alle sporters om je heen te attenderen op het belang van goede hardloopverlichting.
Voor fietsverlichting bestaan zulke campagnes al geruime tijd maar voor hardlopers of andere sporters is er nog niet zo'n initiatief.