Retourvoorwaarden

Wanneer u als privé persoon een verkeerd artikel heeft besteld, of wanneer u om een andere reden iets wilt terugsturen, dan kunt u overeenkomstig de wet "kopen op afstand" het betreffende artikel binnen 14 dagen, zonder opgaaf van reden retourneren.

Belangrijk is wel dat de verpakking niet is geopend en de verzegeling niet is verbroken. Onze lampjes worden door ons bijvoorbeeld verpakt in een doorzichtig zakje. Hierdoor kunt het artikel goed zien, en is de kwaliteit goed te beoordelen zonder de verpakking te openen. Afhankelijk van het artikel worden verschillende methodes van verzegeling toepast. Dit kunnen zijn: tape, sealbags, stickers, sealwraps, of de originele verpakking wanneer deze gesloten of geseald is.

Artikelen waarvan de gesloten verpakking of de verzegeling intact zijn mogen binnen 14 dagen zonder opgaaf van reden geretourneerd worden.

Onderstaande artikelen kunnen niet retour gestuurd worden:
- Verbruiksartikelen zoals batterijen.
- Opruiming, uitlopende en op=op artikelen.
- Heel goedkope artikelen, met een prijs tot enkele dubbeltjes per stuk.

Met de retourzending moeten worden meegestuurd:
- Een volledig ingevuld retourformulier.
- De bij de bestelling geleverde factuur, of een kopie hiervan.
(Enkel de factuur met factuurnummer is een geldig aankoopbewijs)

Binnen 14 dagen zullen wij het terug te betalen bedrag op uw rekening storten. Enkel het aankoopbedrag van de retour gestuurde artikelen wordt vergoed. De verzendkosten voor het retour sturen zijn voor rekening van de koper. Indien u een ander artikel wenst te ontvangen dan kunt u daarvoor een nieuwe bestelling plaatsen via onze webshop.

Belangrijk: Retourzendingen die niet aan de retourvoorwaarden voldoen worden niet in behandeling genomen. Deze worden gedurende een periode van maximaal 30 dagen door ons in bewaring genomen. Gedurende deze periode kunt u contact met ons opnemen en na betaling van de verzendkosten zullen wij de zending aan u retourneren.
Deze retourregeling en de wet "kopen op afstand" hebben enkel betrekking op aankopen door privé personen, ze gelden niet voor bedrijven.

Waarom mag een verpakking niet geopend worden ?
Wij leveren niet alleen aan particulieren, maar ook aan productiebedrijven, overheidsinstellingen, scholen, ziekenhuizen. Deze instellingen en bedrijven eisen van ons dat geleverde producten ongebruikt zijn en dat ze voldoen aan de wettelijk verplichte veiligheidseisen. Dit kunnen wij alleen garanderen wanneer de verpakking of de verzegeling van het retour gestuurde artikel nog intact is. Zodra een verpakking is geopend wordt een artikel aangemerkt als zijnde gebruikt. Er zit dan uiteraard nog wel garantie op het artikel maar het wordt niet meer retour genomen.
Dit heeft voor u als klant ook een groot voordeel. Bij ons ontvangt u altijd nieuwe en ongebruikte artikelen.

Onze retourvoorwaarden zijn conform de wet “kopen op afstand” waarin regelingen zijn getroffen voor verzegelde artikelen en artikelen die “vanwege hun aard” niet geruild kunnen worden.

Als u de retourvoorwaarden heeft gelezen kunt u het retourformulier in PDF formaat downloaden.